Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 26 april 2024

gepost 1 week ago, op vrijdag, 26 april 2024 door Crew

Een ervaren inbreker uit Brussel die verschillende inbraken gepleegd heeft in het Meetjesland en Zulte, heeft van de rechter een effectieve celstraf gekregen. Hij moet zijn slachtoffers ook een fikse schadevergoeding betalen. Zijn handlangster kwam er iets beter vanaf.

De man (29) en de vrouw moesten zich begin april in de correctionele rechtbank verantwoorden voor een 11-tal feiten van inbraak

—-----------------------------------------

Zoals elk jaar organiseert VELT Aalter bij de start van het lenteseizoen een grote plantenruildag. Deze zal plaatsvinden op zondag 28 april in de Driesstraat 24.

—---------------------------------

Op dinsdag 30 april organiseren Maricolen Maldegem, Campus Lievegem en College ten Doorn uit Eeklo een jobbeurs voor afgestudeerden die een loopbaan als leraar ambiëren.

“De jobbeurs richt zich voornamelijk op afgestudeerde studenten leerkracht, zij-instromers met of zonder pedagogisch diploma, en leraren die momenteel elders werken maar op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging dichter bij huis”.

—-------------------------------------

Regisseuse Charlotte Verminck (24) is momenteel bezig met de opnames van haar kortfilm ‘Mind of Thoughts’. Dit doet ze niet in een studio, maar wel in haar eigen thuisdorp Middelburg. Dit kleine deel van Maldegem vormt het decor voor enkele belangrijke scènes. Verminck wordt bijgestaan door maar liefst 50 professionele cast- en crewleden.

—-----------------------------------------

De oudste nog bestaande houten staakmolen van Oost-Vlaanderen is met een grote kraan weggehaald om te restaureren. De Pietendriesmolen in Ursel bij Aalter dateert uit de 16e eeuw, maar is er slecht aan toe, onder meer door een storm 8 jaar geleden.

—-------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws