Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 30 april 2024

gepost 2 weeks ago, op dinsdag, 30 april 2024 door Crew

Schepen Koen Loete van CD&V zegt in de krant Het Nieuwsblad dat er op dit moment te weinig geld is om de Markt in Eeklo te renoveren. Vorige week kondigde schepen Danny Plaetinck van N-VA nog aan dat de vergunning voor de heraanleg binnen was en dat de werken in juni al konden starten. Maar volgens Loete, die verantwoordelijk is voor de financiën in de stad, moet eerst het dienstencentrum Zonneheem en de Hartwijk verkocht worden.

—----------------------------------------------

De komende vier maanden zal het Sint-Annazwembad in Maldegem dicht zijn voor renovatiewerken. Het dak en plafond krijgen een opknapbeurt, de tegels rond het bad worden vernieuwd en ook de waterbehandelingsinstallatie krijgt een update. De gemeente koos specifiek voor deze periode omdat het aantal bezoekers tijdens de zomermaanden het laagst is.

—----------------------------------

Een zeventigtal golfers uit Aalter nemen het komende zaterdag 4 mei tegen mekaar op tijdens de tweede editie van de Aalterse Golf Trophy. Het hele domein van Golfclub Oostburg wordt zaterdag gereserveerd enkel en alleen voor spelers die in Aalter wonen of een link hebben naar de gemeente.

—------------------------------------

De officiële eerste steen is gelegd voor de nieuwe Residentie Klarenhof, op de plek van de oude witte villa De Sutter langs de Tieltsesteenweg in Eeklo. Er moet nog anderhalf jaar gebouwd worden, en dan kunnen 27 gezinnen hun intrek nemen.

—------------------------------------

In de maand mei nemen Vlaamse gemeentes en steden het tegen elkaar op in de 10.000 stappenclash. Ook Maldegem doet mee. Wie de gemeente naar de overwinning wil helpen, kan zich registreren op www.maldegem.be/stappenclash.

—-------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws