Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 18 april 2024

gepost 2 weeks ago, op woensdag, 17 april 2024 door Crew

In de tunnel tussen de Brugstraat en het Hoefijzer in Aalter hebben vandalen terug op verschillende plaatsen graffiti op de muren gespoten. De gemeente Aalter liet vorige week de tunnel op te knappen en betaalde net een kleine 10 duizend euro. Bevoegd schepen Dirk De Smul vindt de vandalenstreken schandalig.

—-------------------------------------------------

De bloemenketen Bloemenhal is failliet verklaard, en daardoor sluit ook de winkel in de Lostraat in Aalter de deuren. Bloemenhal had 27 bloemenwinkels in Oost en West-Vlaanderen.

—--------------------------------------------

Er komt geen snelle fusie tussen de 2 regionale omroepen in Oost-Vlaanderen. AVS stelt dat onderhandelingen zijn afgesprongen, TV Oost beweert dat er een nieuwe financiering is die een snelle samenwerking onmogelijk maakt. Politiek Vlaanderen had daar nochtans op aangedrongen. De gesprekken werden opgestart. Vlaanderen zou voor 80.000 euro per jaar zorgen om te helpen met de fusie.

—---------------------------------

Een lichtmast met daarop een radioantenne is dinsdag in de late namiddag ingestort op het A-voetbalveld in Aalter. “De lichtmast heeft het wellicht begeven onder het stormweer”, zegt burgemeester Pieter De Crem (CD&V), die zelf ter plaatse ging. “Er is gelukkig enkel stoffelijke schade.

—-------------------------------------------

Stad Eeklo lanceert het filosofiecafé Bar Toope en wil inwoners samen in gesprek laten gaan over actuele en gevoelige thema’s. De inkom is telkens gratis. Je wordt verwelkomd met een drankje en er wordt avondeten voorzien. Inschrijven kan via www.eeklo.be/bartoope.

—-------------------------------

De geplande werken in de Raamstraat in Eeklo zijn minstens een week uitgesteld door het slechte weer. Normaal zou er deze week gewerkt worden. Bij beter weer zullen de werken nu op maandag 22 april starten, en ook vijf dagen duren.

—------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws